Ljepota i trendovi u estetici dr. Ivonne Žgaljardić

dr ivonne Žgaljardić

Centar estetske kirurgije dr. Ivonne Žgaljardić u Opatiji, posjetili smo nakon povratka sa svjetskog kongresa estetskih kirurga u Bangkoku. Pitali smo doktoricu kakvi su dojmovi sa kongresa.

” Veliki svjetski kongresi su uvijek događaj i prilika za izmijeniti iskustva s kolegama. Taj dio Azije je predviđen za regenerativnu medicinu koje zbog nekih regulativnih stvari nešto kasnije dolaze do Europe. Tako da je bilo interesantno čuti od ljudi koji nešto dugo koriste a kod nas se još ne primjenjuje ili je tek od nedavno”.

Zanimalo nas je  koji su standardi ljepote a koje trendovi. Doktorica se osvrnula na Azijate koji iznimno cijene svoju blijedu put za razliku od nas koji se volimo sunčati. Upravo veliki dio kongresa, ističe doktorica, bio je posvećen hiperpigmentacijama, ozljedama kože nakon sunčanja.

O standardima ljepote

” Standardi ljepote su poznati od starih Grka i nije se tu puno mijenjalo. U posljednje vrijeme imamo trendove koji su isforsirani društvenim mrežama. Za trendovima se ne treba povoditi. Ono što je prolazno ne treba raditi na sebi trajno, jer što kada trend ode. Trendovima ponekad treba pristupiti i kritički, pa klijentu reći ovo nema smisla, kada je to potrebno. Svaki tretman nije rješenje za sve, postoje indikacije kad se nešto radi. Uvijek nastojim svojim klijentima objasniti što se očekuje  a što se može  dobiti od tretmana. Povjerenje klijenta ja neophodno kao i  dobar odnos sa klijentom”.

Pitali smo za njezino mišljenje o trendu velikog povećanja usana. ” Za povećanje usana danas se koriste materijali koji su isključivo na bazi hijaluronske kiseline, što je reverzibilno i može se vratiti u prvobitno stanje. Moj savjet je za klijente koji žele imati povećane usne da to rade u  nekoliko tretmana, nikako ne u jednom”.

Povećane potrebe za estetskim tretmanima kod mladih osoba

Statistika pokazuje da sve veći broj mladih traži estetske usluge, stoga nam je doktorica Ivonne objasnila; ” Popularizacijom ovih zahvata neke stvari su postale beauty rutina.Tu odvajam estetsku medicinu i kirurgiju. Mladi su puno ranije osvijestili potrebu za njegom. Žene puno ranije dolaze i traže tretmane u smislu prevencije ( radiofrekvenciju,mezoterapiju, kolagenizaciju kože….). Dugoročni rad na sebi i ulaganje u prevenciju je karakteristično za mlade”.

Klijenti

Uvijek postoje i nezadovoljni klijenti, koje želimo izbjeći upravo prvim razgovorom. Objektivno nezadovoljstvo može nastati kada nastanu komplikacije nakon operacije. Vodimo klijenta kroz cijeli postoperativni postupak dajući mu kvalitetne upute, dobro objasnimo čega se mora pridržavati i zašto se nešto događa. Kada to kvalitetno riješimo svi su klijenti zadovoljni”.

U opuštenom dijelu razgovora doktoricu smo pitali kako se snalazi u Opatiji nakon života u Zagrebu, kakva joj je podrška obitelji,kako provodi slobodno vrijeme, jesu li žene same sebi nametnule neke životne norme.  Odgovore doktorice Ivonne Žgaljardić na sva pitanja pogledajte u emisiji na linku:

Povezano

blefaroplastika

Blefaroplastika

U razgovoru sa dr.Ivonne Žgaljardić  razgovarali smo u njezinom Centru estetske kirurgije dr. Žgaljardić u Opatiji na Novoj cesti 46b. Ovaj put tema razgovora bila je