Ili radije dijamanti?

Za početak da vas pitam; što je za vas ljubav? Postoji li točna definicija ljubavi? Ili je ljubav davanje i primanje, kada volite nekoga stalo vam je da je ta osoba sretna.  Nije li tako? A gdje ste u toj sreći vi sami? Nije slučajno stavljena riječ davanje prije primanja. Ne moramo samo prvo primati i kao normalno je da očekujemo, ajde da prvo dajemo ljubav da bi istu i primili.

Nije lako biti roditelj. Poznata je poslovica; kakav otac takav sin ili ona s kim si takav si. Vi koji redovito čitate kolumnu znate da je za moj odgoj uvelike odgovorna MOJA SESTRA. Tata uglavnom nije imao vremena za odgoj. I naravno da je moj odnos prema muškarcima specifičan … ajde reći ću to tako. I zato sam, kad sam mislila da sam konačno upoznala pravoga, proučila x knjiga o karakteristikama muškaraca. Znamo da je svatko različit i da nema pravila. Ali ON je bio TAJ POSEBAN!

Ono što želim u svom životu je netko poseban. Jer kako kažu, s kim si takav si, ja želim uz sebe nekog uz kojeg me neće biti sram. Uz kojeg će mi svi moći reći; kako ste dobar par!! E to želim.

I to sam i dobila!

Sretna sam! Zlato je u punom sjaju!

ON je visok, ima crnu kosu, bademaste oči, primjereno ponašanje, voli me, ja sam mu velika radost i ljubav. Zbog mene postaje bolja osoba. Radimo zajedničke poslove postajemo MI. Ljubav raste! Poslovi rastu!

Zlato počinje tamniti

E sad … mislim da nikome nije drago biti zapostavljen, uvijek biti u pozadini. Odjednom se MI pretvaramo u ON je sam i drugi su sve. Nema vremena, ima posla sa svojom užom obitelji, vikendima je ” bolestan ” ?? Ne razumijem!! Pitam se gdje sam pogriješila, vračam filmove u sjećanju ali ne mogu ništa otkriti. Čitam razne tekstove o manipulatorima, o narcisoidnim promjenama ponašanja ….ništa ne razumijem. Ljubav je spala na jednu poruku tjedno. Ali on je ” korektan ” i kaže da je problem u njemu. Jaooo  fin je i pošten!?  Ili sam ja stvarno naivna.

Što misle moji prijatelji

Da bilo je divnih komentara. Odličan ste par, treba mu vremena, mi smo uz tebe zaslužuješ bolje, misli na sebe. Do onih rekli smo ti, nije te vrijedan, iskoristio te je za svoju poziciju.

Bižuterija ipak

Prolazi vrijeme! A kažu za sve je potrebno vrijeme! ON  više nije osoba koju sam upoznala. ON ima gotovo obrijanu kosu, tetovažu na cijeloj ruci, novo neprimjereno društvo, živi u novoj sredini tko zna s kim i gdje. Daleko smo od onog finog gospodina koji se predstavio u jednom svijetlu sad je netko totalno drugi. Tko zna što se njemu zbilja dogodilo. Da li je u teškom problemu, a ne želi reći jer nije “to muški”ili je takav oduvijek samo je odličan manipulator kojemu je krivi  prikaz sebe zapravo svakodnevnica.

Kava

Neki dan sjedim u lokalnom kafiću u kvartu, i dvije frendice do mene pričaju sličnu temu. Jedna uzima mobitel i pokazuje nečiji  instagram profil kako se osoba promijenila. Uzimam svoj mobitel i otvorim NJEGOV  instagram. Ne malo se iznenadim ugledavši sliku prije i poslije. On zaista ima problem sa samim sobom i pronalaskom samog sebe. Vi koji ste roditelj i… vratiti ću se u važnosti odgoja djeteta.

Kako kaže citat popularne knjige ” i na početku i na kraju bijaše kava “! Ne tako davno popili smo zadnju kavu. Ili ju barem nećemo popiti do dugoooo dugoooo daljnjeg. Osim što je imala gorak okus, vrlo mučnu temu, njegove neistine o sebi, o meni  više ne mogu ni ne želim trpjeti. Sam je izabrao svoj put. Sam je zamijenio zlato za bižuteriju pa neka.

Preobražaj …

I dalje mislim da osoba ne može glumiti one ” osjećaje ” koje je ON pokazivao prema meni. Osim ako nije nagrađen Oskarom.  I dalje tvrdim da je moguće da ga je uništila slava i nova sredina. A gdje mu je sad ta slava, i koje to ” prijatelje” ima u milijunskom gradu??? Naravno, krive i loše ljude. Ono što cijenim je da je rekao da radi na sebi. Možda i pronađe sam svoj put.

..ipak dijamant

Naravno, svi smo griješili i griješimo. Svi mislimo da je bolje biti netko drugi i da se dobro kriti pod tuđom krinkom. Do kada i tko su žrtve na tom putu? Koliko ti na kraju treba snage da se sam posipaš pepelom i priznaš. Oprosti je najteža i riječ i djelo. Ugled i poziciju je teško dobiti a još teže održati. A tek dok jednom izgubiš ugled, teško se digneš. Vjerujem da će skupiti dovoljno snage sam se izboriti za sebe. Mene više nema. Jer ja sam davala ( vratit ću se na početak) a sad  moram primati. Jer je to po zakonu prirode. Ono što je rekao bilo je da mu smetam, za vikende živi, ima svoj život s nekim  …..

( nastaviti ćemo u idućem broju ). A  riječi ponekad jako bole! Jer znam da ništa od toga što je rekao nije istina. Ali ipak ostajem pri činjenici da SMETAM. Dok se ON i ako se ikada izbrusi do dijamanta, ja moram, htjela – ne htjela, živjeti i imati svoj život.

Sam mora shvatiti ništa nema na silu. Na kraju možda ipak zasja u dijamanta….

A vremena nema. Sad je jedino vrijeme.

Sada i ovdje je oduvijek jedino važno. Uživajte u trenutku. Do neke iduće kolumne.

Biti će vrlo zanimljiva kako god da okreneš. Možda uskoro gledamo i svadbu, promjene su na vidiku. E sad istospolnu ili ne … Vrijeme je odnijelo sve i vremena ima samo za djelovanje.

Čitamo se !!!

Povezano

blefaroplastika

Blefaroplastika

U razgovoru sa dr.Ivonne Žgaljardić  razgovarali smo u njezinom Centru estetske kirurgije dr. Žgaljardić u Opatiji na Novoj cesti 46b. Ovaj put tema razgovora bila je