Suvremeno opremljena poliklinika i optika u Varaždinu

Medicinska ustanova Sveti Nikola osnovana je 2001. Godine, kao specijalistička dijagnostička oftalmološka klinika. Klinika se uspješno razvijala i radi izuzetnog odaziva pacijenata i njihovih zahtjeva i potreba 2013. Godine prerasta u polikliniku s djelatnošću dnevne bolnice. Danas dijagnosticiramo i liječimo specijalističke bolesti, od internih i kirurških grana preko oftalmologije i otorinolaringologije pa sve do ginekologije.

S ciljem da pokrije tako široko polje medicinskog djelovanja, Poliklinika Sveti Nikola angažirala je priznate stručnjake iz svih polja medicinske operative i to do danas čini, zadržavajući najviše standarde liječenja i ostalih medicinskih usluga. Naše ljubazno osoblje, uvijek će s empatijom i osjećajem za probleme pacijenta dati kvalitetne i najbrže informacije kako bi svaki medicinski problem došao u ruke odgovarajućeg specijalista, s ciljem da u najkraćem mogućem roku bude ispravno dijagnosticiran te liječen uz vrhunsku strućnost i njegu. Kvaliteta usluga koju smo u mogućnosti pružiti zahvaljujući našim vrhunskim smještajnim kapacitetima, liječnicima u koje se zaista možete pouzdati te stručnom i educiranom osoblju izdvaja nas na tržištu medicinskih usluga kao pouzdanog partnera pri rješavanju svih Vaših zdravstvenih tegoba. Za sve dodatne informacije obratite se slobodno i s punim povjerenjem našem visoko educiranom informativnom centru koji će Vas sukladno vašem medicinskom problemu, naručiti na adekvatan specijalistički pregled. On je prvi i najvažniji korak k Vašem brzom ozdravljenju s obećanjem da smo uz Vas kroz sve etape (faze) Vašeg ozdravljenja. S vama i uz Vas, Poliklinika Sveti Nikola

 

KARDIOLOGIJA

Kardiologija se bavi poremećajima srca i krvožilnog sustava. Nakon detaljno uzete anamneze, prelazi se na kardiološki pregled koji uključuje auskultaciju srca stetoskopom, krvnih žila vrata, palpira se trbuh i krvne žile te se detaljno provjeravaju i analiziraju njihove pulsacije. Također, obavezno je i auskultacija respiratornog trakta jer je usko povezan sa krvožilnim sistemom te ono može biti smjernica o stanju srca. Pregled zajedno s anamnezom omogućava uspostavljanje radne dijagnoze te eventualno formiranje zahtijevajućih dodatnih pretraga u vidu ergometrije ( testa opterećenja) ili ehokardiografije ( ultrazvuk srca) kako bi se uspostavila konačna dijagnoza te započela odgovarajuća terapija.

 

INTERNA MEDICINA

Interna medicina bavi se zdravstvenim problemima unutarnjih organa pa se tako sastoji od 13 različitih medicinskih podspecijalizacija. U Poliklinici Sveti Nikola nudimo Vam dijagnostiku i liječenje različitih internističkih bolesti uz stručno vodstvo naših iskusnih liječnika.

 

UROLOGIJA

Urologija je grana medicine koja se bavi etiologijom, patogenezom i dijagnostikom oboljenja urinarnog trakta kod muškaraca i žena,te reproduktivnim organima kod muškaraca i njihovog liječenja. Oboljenja urogenitalnog trakta koja su u nadležnosti urologa su – infekcije mokraćnih kanala, bubrega, i mokraćnog mjehura, kao i upala prostate kod muškaraca, poremećaji izvodnog sistema bubrega i zapreke protoka mokraće, urođene anomalije, kalkuloze urinarnog trakta, dobroćudni i zloćudni tumori bubrega. S ponosom ističemo i mogućnost liječenja bubrežnih kamena pomoću ekstrakorporalne litotripsije udarnim valovima (Extracorporeal shock wawe lithotripsy – ESWL), koja predstavlja neinvazivnu metodu liječenja kamena u bubrezima i gornjem dijelu mokraćnih putova.

 

OFTALMOLOGIJA

Oftalmologija je grana medicine koja se bavi bolestima oka. Za Polikliniku Sveti Nikola, ova je grana bila temelj nastajanja i već preko 20 godina uspješno održava zdravlje očiju svojih klijenata. Nudimo kompletni specijalistički pregled oftalmologa: kompjutorska kontrola vida, tonometrija, pregled za kontaktne leće, pregled fundusa, OCT dubinsko slojevito snimanje prednjeg i stražnjeg segmenta oka i očnog živca (neinvazivna metoda), mjerenje očnog tlaka (beskontaktan), perimetrija (pregled vidnog polja), fotokoagulacija mrežnice, ultrazvuk oka, topografija rožnice.

 

GINEKOLOGIJA

Ginekologija se bavi dijagnostikom i liječenjem ženskog reproduktivnog sustava.

Ginekološki pregled je više intiman nego rutinski pregled pa tako u Poliklinici Sv.Nikola u sigurnom i ugodnom ambijentu nudimo našim pacijenticama sav potreban tretman. Što uključuje dijagnostiku, liječenje, istovremeno za trudnice nudimo širok spektar genetskih testove kako bi mogli provjeriti zdravlje buduće prinove. Također, jedna od jedna od udarnih grana naše poliklinike je svakako gorući problem s kojim se sve više žena susreće a to je pojava stanja inkontinencije kojeg uspješno tretiramo novijim metodama u području medicine putem lasera.

 

OTORINOLARINGOLOGIJA

Otorinolaringologija je grana koja se bavi dijagnostikom i liječenjem uha, grla i nosa. Uzima se anamneza te se pristupa kliničkom pregledu uha, grla i nosa. Radi se otoskopija, rinoskopija i indirektna laringoskopija, provjerava se pokretljivost glasnica, rinomanometrija i prema potrebi audiometrija uz timpanometriju na uređajima najviših svjetskih standarda. Pored navedenog, pregleda se i veći dio područja glave i vrata, palpiraju se limfni čvorovi, pokretljivost štitne žlijezde uz prateći ultrazvuk. Najčešće bolesti u ORL praksi su upalne bolesti i poremećaji sluha.

 

ORTOPEDIJA

Ortopedija je grana kirurgije koja se bavi bolestima i liječenjem mišićno-koštanog sustava. Liječnici ortopedi, tzv. Ortopedski kirurzi koriste operativne i neoperativne zahvate pri liječenju.

Ortopedija se danas bavi nizom bolesti, ozljeda i zdravstvenih stanja mišićno-koštanog sustava, a neka od glavnih područja djelovanja uključuju bolesti kralježnice, mišićno-koštane traume, degenerativne bolesti, sportske ozljede, infekcije, tumore i urođene bolesti.

RADIOLOGIJA

KIRURGIJA

OPERACIJSKA SALA

Posebne grane ( ORL, oftalma, ginekologija, dermatologija, stomatologija, medicina rada, nuklearna medicina)

Interna ( kardiologija, GIT, endokrinologija

Kirurgija ( urologija, abdominalna, ortopedija, anesteziologija, plastična,

Dnevna bolnica

 

U vlasništvu Poliklinike je i optika Optifaab  Varaždin  koja već desetljićima  tradicionalno brine o jasnoći, oštrini i čistoći vida svojih vjernih klijenata. Tradicija , besplatna kontrola vida i suradnja sa poliklinikom Sveti Nikola ukoliko se pokaže potreba za daljnim pretragama kvalitete su koje izdvajaju optiku Optifaab. Izrada naočala u kratkom roku daju dodaju osječaj sigurnosti u ovu tradicionalnu optiku.  Optifaab put je od problema do rješenja za vaš vid.

 

 

 

Povezano

blefaroplastika

Blefaroplastika

U razgovoru sa dr.Ivonne Žgaljardić  razgovarali smo u njezinom Centru estetske kirurgije dr. Žgaljardić u Opatiji na Novoj cesti 46b. Ovaj put tema razgovora bila je