Neinvazivni face lifting tehnikom Aptos

Neinvazivni face lifting tehnikom Aptos

Uvođenjem i ovog tretmana u svoju kliniku pokazali ste da se nalazite u samom vrhu estetskih klinika. U čemu je važnost niti u tretmanima liftinga, pitali smo dr.Vivian Jurković vlasnicu prestižne klinike Dentalsan u Matuljima.

Zapravo, thread lifting je kao terapija nastao prije puno godina, ali ova vrsta o kojoj mi govorimo prvi je put predstavljena 1996. Kao Aptos resorbirajuće niti s Antiptosis efektom, tj. efektom podizanja opuštene kože. Trebalo je proći duže vremena da liječnici diljem svijeta priznaju i prihvate ovakav vid terapije podizanja kože lica i tijela. Bitno je napomenuti da ovakve niti imaju sitna nazubljenja na sebi koja se pružaju u oba smjera i na taj način postižu bolju suspenziju, tj. podizanje.

Ovaj tretman sve je popularniji jer licu pruža lagano zatezanje i rekonturiranje bez podlijeganja kirurškom zahvatu. Zahvat thread liftinga Aptos nitima prisutan je u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina, a prije toga bile su prisutne i druge vrste niti za ovakav sličan zahvat. Osobno sam thread lifting počela prakticirati prije više od deset godina PDO nitima jer na početku to nisu bile Aptos niti s obzirom na to da one nisu bile dostupne na hrvatskom tržištu.

Što su Aptos niti

Aptos niti su potpuno reapsorbirajuće, nealergijske niti, a po sastavu su polilaktična kiselina i polikaprolakton. Zbog svog sastava, osim što daju lifting efekt, isto tako imaju i stimulirajuću funkciju u vidu regeneracije kolagena te time postižu i efekt zatezanja površine kože. Najnovije Aptos niti u svom sastavu imaju dodanu i hijaluronsku kiselinu koja dodatno pomaže u poboljšanju tonusa i čvrstoće kože te njezinoj hidrodinamici.

Da zaključimo: ovakvim Aptos liftingom postižemo podizanje kontura lica (kontura čeljusti, jagodičnih kosti, obrva te nosa; zatezanje podbratka i vrata, zatezanje dekoltea). Zatim postižemo poboljšanu sintezu kolagena i hidracije te na taj način vidimo osim liftinga i poboljšanje u kvaliteti kože na mjestima gdje su ispod aplicirane niti. Ovim nitima zateže se i koža na tijelu. Valja napomenuti da druge niti, kao što su PDO, nemaju ovakav stimulirajući efekt na kožu, a trajanje njihovog efekta liftinga je kraće. Kod Aptos niti efekt traje od 18 do 24 mjeseca.

Tretman Aptos nitima

Proces nekirurškog faceliftinga Aptos traje 30-45 minuta. Započinje čišćenjem kože lica i tretiranjem antiseptičkim pripravcima. Cijela procedura izvodi se u kirurškoj sali sa svim potrebnim elementima klasične kirurške zaštite pacijenta. Od infekcije – sterilna odjeća na terapeutu, sterilne rukavice, sterilne plahte i slično. Nakon toga slijedi apliciranje lokalne anestezije područja koje se tretira, tako da je sâm proces postavljanja niti za pacijenta potpuno bezbolan. Niti se postavljaju ispod slojeva kože, a uvode se kanulom. Nakon uvođenja niti, ulazne rupice zaštite se sterilnim flasterima i postupak je gotov.

Prepisujemo pacijentu nekoliko dana antibiotika radi još bolje zaštite. Niti se nakon zahvata zadržavaju na mjestu postave nekoliko mjeseci, a onda se počinju resorbirati. Međutim na tom mjestu stvara se novi kolagen i fibroblasti su aktivniji pa se efekt liftinga time produžuje. Rezultati se vide odmah nakon terapije, ali se još bolji efekt vidi kroz dva do tri mjeseca nakon zahvata. Nakon tretmana prisutna je osjetljivost lica na mjestu apliciranih niti do deset dana. Važno je ne izlagati se jakim pokretima lica i nije preporučljivo baviti se vježbanjem barem 15 dana. Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana. Ali će biti prisutan i sekundarni zatežući rezultat kroz dva mjeseca, kao i poboljšanje kvalitete kože radi induciranja sinteze kolagena. Trajanje je do dvije godine, a optimalno godinu i pol.

Kome je tretman Aptos nitima namijenjen?

Ovaj tip terapije namijenjen je različitim problematikama i različitoj dobi pacijenata. Niti se mogu koristiti kod mlađe populacije za izravnavanje nepravilnosti nosa, podizanje obrva i podizanje jagodica te postizanje više V izraza lica. Kod pacijenata koji su nezadovoljni svojim kvadratnim oblikom lica. Kod starijih pacijentica (u 40-ima) niti se koriste za vraćanje tonusa lica u poziciju koja je bila prije započetog opadanja tonusa lica. Koje se događa zbog gubitka volumena masnih jastučića na licu i gubitka elastičnosti kože. Postoje duže i kraće niti koje se mogu kombinirati radi boljeg rezultata.

Za sve detalje kontaktirajte Dr. Vivian Estetic Medicine  051 712 243

drvivianestetskamedicina.com

Povezano

blefaroplastika

Blefaroplastika

U razgovoru sa dr.Ivonne Žgaljardić  razgovarali smo u njezinom Centru estetske kirurgije dr. Žgaljardić u Opatiji na Novoj cesti 46b. Ovaj put tema razgovora bila je