Muškarci ne razumiju žene … fraza ili istina??

Od davnina muškarac je pojam snage, odvažnosti, čvrstog stava i osobnosti. Od davnina on je taj koji se brine o ženi, koji na razne načine pokazuje svoju muškost. Ne samo u krevetu nego se itekako trudi da do kreveta i dođe. Od davnina je muškarac lovac on se bori za svoju lovinu.

Tko je žena? Od davnina je ona ta koja se brine o svom muškarcu, koja na sve načine mora ugoditi njemu jer je on to zaslužio svojim trudom oko  nje. Ona je ta koja se brine za njihovu djecu, drži sve na okupu svojom ženskom toplinom i nježnošću.

Jesu li vam pred očima slike koje ste vidjeli u starim filmovima s nastanka čovječanstva?

Što je nosilo vrijeme?

Kroz vrijeme pamtimo muškarca koji i dalje predstavlja snagu, odvažnost, on je i dalje taj koji daje sebe njoj. A ona je ta koja prima svu toplinu njegove https://abecedaljepote.hr/wp-content/uploads/2020/05/SinglePost_8-Accommodation-Featured.jpgvi i pažnje. U neko doba žena počinje raditi i zarađivati. Zašto? Jeli to modernizam ili potreba (nikad nećemo saznati) da se makne iz kuće i zone komfora ili  jer mora zaraditi jer život nameće razne potrebe. Sami smo stvorili potrebu za autima jer se žurimo i sve je daleko, sami smo stvorili modernizam.

Žena je počela voziti, ona se kreće kuda želi. Ona se mijenja. Nema vremena za njega koliko je imala, njihova djeca idu u vrtić, oni jedu u restoranima.

A što se događa s muškarcem? Kako te promjene djeluju na muški ego i emocije?

On se počeo mijenjati. I njegov stav nije isti. I dalje želi biti onaj izvorni muškarac s postanka čovječanstva. Ali ne može. Počinje kuhati, jer ona ne stigne, počinje odlaziti po djecu u vrtić jer ona ne stigne. Ženi je to slatko, izgleda da je to postalo prirodno. Ali nije!  U njegovom mozgu događa se pravi vrtlog stanja i emocija. Ne zna kuda da se okrene kako da pobjegne iz te neprirodne situacije. Ako nje nema doma, on traži sebi utjehu u novim vezama, u raznim porocima. Brak se počinje raspadati.

Novo doba

Uz sve to modernizacija i dalje napreduje, danas imamo razvijenu internet komunikaciju, dostupnost svega u cijelom svijetu, radimo tri posla da bismo si mogli priuštiti sve moderne trendove od mode, ljepote, tehnike, vozila, stana, odmora i zimskog i ljetnog. Moramo biti trendi, jer nas vrijeme nemilosrdno troši. Od brojnih trendi estetskih zahvata promijenio se oblik lica, mijenjaju se spolovi ( hm…a hormoni …??? ).

Žena novog doba

Razvila se iz krajnosti u krajnost. Jedna  radi, ima svoj život ima svoja primanja, muškarca treba radi seksualne potrebe. Društvo joj je moderna internet komunikacija, tablet, laptop, neki eventi, putovanja gdje je samo svoja. Djeca su za njezin pogled za nekog drugog. Ona glumi sretnu i izgleda sretno, ali nije ispunjena. A bila bi ispunjena, dapače idealna uz nekog muškarca nalik onome s početka teksta.

Druga pak ženska krajnost je  ona koja je predana obitelji. I/ili trči od kuće do posla i ubija se zadovoljavanjem potreba posla i obitelji. Za sebe nema vremena ni minutu, a kada bi i imala onda je preumorna, postaje nezadovoljna izgledom, internet komunikacija ju ubija jer tamo gleda samo sretne moderne žene i postaje još više nesretna. Muškarac trpi i opet ide u krajnosti.

Muškarac novog doba

Njegov ego je narušen u svim fazama modernog života. To nosi već desetljećima od kada je žena počela raditi, a tek sada modernizacijom je sve više narušen gotovo do depresije. Ne može više pokazati svoju čvrstoću u stavu i izražavanju jer se žena jasno izjašnjava o svemu. U puno slučajeva on ima manje kvalitetan posao od nje. I takav muškarac bježi od sebe. U dvije krajnosti. Jedan će se pretvoriti u osobu koja zamjenjuje ženu i  biti će sve kako žena kaže. Nije sretan, očajan je i svoj ego liječi frustracijom, svađama, raznim porocima, nedovoljnom brigom o sebi. Drugi pak, koji ima  više samopouzdanja, ide u krajnost previše brine o sebi, postaje egoističan, drzak i često bježi u istospolne odnose. Jer tu je na svom. ( ?? ) I tek tada se počinje gubiti smisao odnosa muškarac –  žena.

Izlaz

Novo doba je “pojelo ” dobru komunikaciju. Nema više kvalitetne komunikacije, razgovora, generacije se zaglupljuju, pisanjem raznih elektronskih poruka, mailova. Gdje je nestao govor?. Ne razumijemo se. Ona komunicira (čitaj: piše)  jedno on čuje (čitaj: čita) drugo.  Nema ni svađe oko stavova, ona želi jedno on drugo. Nema glasovne komunikacije. Druženje po kavama se svelo na naručivanje omiljenog napitka i gledanja u svoj mobitel. U većini slučajeva. Ili na isprazne razgovore najčešće u smjeru gdje muškarac, ako donije priliku da govori, samo govori o sebi, o svojim odličnim projektima, o uspjesima. Sve je to isprazna laž, jer on zapravo liječi svoje komplekse. Ili je shvatio da bi mogao voljeti tu ženu, da mora na bilo koji način pobjeći. Jer nije onaj muškarac nalik onome s početka teksta. Koji je cijeli svijet dao za nju. Tko kome može vjerovati ? Ona njemu ili on njoj. Zaključite sami.

Ideal

Uz sva znanja, tekstove, google pretraživanja vjerojatno oba spola (jer i muškarci i žene su nesretni) nema recepta živi tako, to je dobro za tebe. Svatko sam kroji svoju sudbinu i svatko je sam odgovoran za svoj izbor. Koji se možda na prvu čini dobar, a na kraju ispadne da nije. Ili obrnuto.

Izuzeci ne čine pravilo to je poznato. Na starije generacije i one koji su sretni u svojim odnosima, sve navedeno neće imati nikakav utjecaj. Oni znaju (i žene i muškarci) da je davno nestalo vrijeme kada su muškarci dali sve da zavedu žene. Ne površno , nego svom dubinom duše.

E pa dragi parovi, vama čestitam koji ste izgradili svoje puteve do uspjeha. Jer da…dug je put do sreće. Pun uspona i padova. I trnja, vrlo često. A vi koji još gradite svoju sreću, želim svu sreću jer put nije lagan. Vi to možete i zaslužujete.

Samo za žene

Dopustite svom muškarcu da vas zavede, nemojte se lavovski boriti da dođete do njegovog srca. Ne, ne ! Samo mu dajte do znanja da ima otvoren put do vašeg srca. I pustite. On je taj koji mora napraviti sve radnje da vas zavede, da shvati da vas je osvojio. Sve je tako kako on gleda svojim očima (a vidi različito od vas). I čekajte. Maknite se i pustite. Ne radite ništa. Uživajte u tome što on odradi.

Još Objava:

Zatraži ponudu

Ako želiš dobiti više informacija o našim specijalnim ponudama ispuni sljedeće podatke

Interes za: