Katkad ljubav nadjača logiku

Sve što je lijepo kratko traje! Tako je i vrijeme da nakon 14 kolumni završim sa svojim pisanjem. Iz više razloga. Puno savjeta za bolji međusobni suživot sam već iscrpila i ne znam ni sama koji je najbolji model. Nema ga. Svatko sam zna najbolje za sebe tko mu i što odgovara, svi modeli i savjeti su samo da se prepoznamo u nečemu, da poboljšamo neki odnos ili ga zauvijek zaboravimo. Jer povratak nikad nije dugoročno dobro rješenje.

Rezime

Tijekom godina a i pripremajući ovu kolumnu trudila sam se proučiti muškarce, njihove osobine, načine razmišljanja. Proučila sam detaljno sve od macho muškarca, i to prateći ga od njegovog izvornog oblika i konzervatizma do onoga u kojem je on moderan i muževan. Pratila sam i one muškarce koji su ” mamine maze ” i one koji bježe sami od sebe i do svojih emocija. Tijekom godina pratila sam i svoje frendice i frendove koje imaju ” savršene brakove ” . Pa to izgleda ovako:

–  frendica  ” a ” ima sretan brak u kojem je suprug na početku braka zeznuo ( po mojim kriterijima ) 180% , ona je s njim ostala.

– frendica ” b ” ima dugogodišnji brak, muža poduzetnika koji na svakom poslovnom putu ima drugu ljubavnicu . Po meni minus za 180% , ali ona je s njim.

– frendica ” c ” je kućanica ima troje djece, muža nervoznog službenika koji svaki tjedan ima nove histerične napadaje jer je trebao biti bolji. Ona je s njim, jer kuda da ide ????

– frend ” a ” je na visokom državnom položaju, žena radi tek da joj nije dosadno, imaju divno dijete i izgledaju sretno. Ona zna da on ima vrlo često ljubavnice. Ali je s njim.

– frend ” b ” je imao dva braka iz kojih ima 1 dijete, za drugo kaže da nije njegovo. Danas je sam i  posvećen poslu.

…  i da dalje ne nabrajam jer ima puno primjera (ne ) sretnih brakova. Ali što je tu je. Tako misle bračni partneri. Sada su tu i iz navike i tu su djeca, pa kuda sad. Osuđeni su jedno na drugo, a povremene izlete oboje si priušte. Koliko je to dobro, o tome treba njih pitati.

Ljubav nema logike

Dokaz je sve toga da u ljubavi i nema logike. Najbolje je odabrati nekoga sebi ravnoga. Tako ja mislim. U prethodnim nastavcima govorila smo o parovima ugodnim oku i onima gdje su ona ili on vrlo drastičnog fizičkog izgleda. I ipak se vole.  Govorila sam i o velikim razlikama u godinama, ili u financijskom stanju. No, pokazalo se da ni to nije važno. Jer oni se vole. Bez obzira jer on ima odličnu poreznu karticu ili samo preživljava, tu je ipak ljubav između njih. E da, tu nema logike kada srce zatitra.

Što je zapravo ljubav

Ja sam prekritična i možda nisam realna kada ju ljubav u pitanju. Jer nemam neko veliko iskustvo, nisam od onih frajerica ( ako ih mogu tako nazvati ) koje muškarce mijenjaju svaki dan. Više sam od romantičnih duša koja voli da muškarac pokaže svoju pravu mušku stranu, da on bude taj koji će donijeti odluke, postaviti i vezu i brak sve odluke u paru jer je on glava obitelji. Možda je to samo stvar do odgoja( reklo bi se konzervativnog ) ili je to ono mišljenje da muškarac mora imati svoju glavnu riječ u vezi jer nije ispunjen. To mi je jedino opravdano logično razmišljanje. Muškarac je od kada je vijeka i svijeta ta glava kuće, jer on ima takav mentalni sklop da bude sve po njegovom. Mudra žena zna kako dobiti najbolje i za svoju korist i njegov ego. Ali radije bih ( ako uopće i bih nekoga uz sebe ) onoga tko će biti MUŠKO i donositi odluke. Žena je ta nježna uz njega koja mu pruža osjećaj, zadovoljstvo i čini ga ispunjenim. A ne žena današnjice koja je sve, i žena i majka … pa ne mora biti i taj muškarac.Tu nastaje prava veza, poštovanje i povjerenje i prava ljubav. Prava ljubav nije nastala slučajno. Ona se gradi od temelja. Od prijateljskog odnosa do onog vremena kada ti je kod srca toplo na spomen njegovog imena. O da .. postoji prava ljubav i u današnjem ubrzanom ritmu života. Nije nikad ni izumrla, samo je i ljubav sada malo modernizirana.

Jesu li žene uništile muškarce

Da. Žene su počele raditi i tu su nestali muškarci. Došlo je do promjene njezina mišljenja, do promjene njezinog ponašanja i potreba. I jednostavno, muškarac se izgubio stvaranjem modernih vremena. I o tome sam govorila u prethodnim kolumnama. A logično pitanje je; kako jedna nježna žena može uništiti muškaraca? Ne može! Koliko god se trudila, ne može i neće. Jer MUŠKARAC ima karakter, ima stav, snagu, čvrstoću, on nikada ne posustaje ni pred čime, on nikada neće izdati svoje voljene. Njegovi statusni simboli jesu u njemu, u njegovom srcu, duhu i tijelu. Ne u autima, poreznim karticama i nekretninama. Takvog MUŠKARCA, želi svaka žena. Da uz njega bude KRALJICA. Postoji li takav? Postoji!

 

Ego

Je taj najveći problem kod muškaraca. Zato što, u modernim vremenima u kojem se sve od njega očekuje, u kojem on sve mora sada i odmah, u kojem je oko njega teška utakmica, ako nije najbolji, nestaje. Tu igru može izdržati smo psihički jaka osoba, izgrađena mentalno i fizički. Koja se zna nositi sa svim problemima života a ne od njih bježati. Bježati kuda ??  U prazno, u osjećaj krivice samog sebe i onaj kliše  ” ma svi drugi su mi krivi za sve “, u manju vrijednost. I tu muškarac nestaje, nastaje mekušac, mlakonja koji nema svoj karakter. I nastaju problemi u vezama i istospolni brakovi.

 

Psiha

Djetinjstvo igra veliku ulogu u životu svake osobe. Odgoj zapravo. Ovdje su tema muškarci pa ću se držati odgoja muškarca. I o tome sam ranije govorila. Stav majke prema sinu je jako važan i tu se dijete izgrađuje kao muškarac sa M ili m. Ako majka nije posvetila dovoljno pažnje svom sinu, ako ga je nečim navodila da mora sve znati i da bude žena u kući, on je izgubljen. On ne zna tko je i kome pripada. Takva osoba se osjeća zapostavljenom i nedovoljno voljenom, gubi svoj ego, povlači se u sebe i štiti se od svih okolnosti koje bi ga mogle povrijediti. Isključi si osjećaje. Kada jednom nađe sebi ravnu partnericu on bježi jer se boji da opet bude povrijeđen.  I nestaje. I onda žene misle da je on gad koji je nestao, da ju ne voli. Ma, ne drage moje. On se boji vas i bježi sam od sebe.

 

Najgori scenarij

Koji ikada tako povrijeđen muškarac može izjaviti jednoj ženi je: ja volim muškarce. Svim ženama koje su imale slučaj da im je muškarac rekao da on nije za vezu jer voli muškarce, ja čestitam drage moje da ste to preživjele. Znamo da takvih slučajeva ima x. Ali to treba preživjeti. To je najveće poniženje za jednu ženu, uvreda osobnosti za vas, vrijeđanje vašeg intelekta. No ne očajavajte, jer kako god takav vam  “muškarac” ne treba , jer nema ni svoju osobnost ni karakter i nikad neće voljeti ni sebe a kamoli vas.

Jednom sam negdje pročitala da je žena bez muškarca dama, a muškarac bez žene je izgubljen slučaj. Koliko je u tome istina, sami prosudite.

 

Ostaviti ću vas u mislima i razmišljanjima na NAJBOLJI scenarij kojeg piše jedan muško ženski odnos a to je LJUBAV, uvijek slijedite svoje srce i volite nekoga tko je vas vrijedan. Ne bilo koga jer on je sada tu, pa ćete se naviknuti.

 

Do neke iduće kolumne…………

Povezano

blefaroplastika

Blefaroplastika

U razgovoru sa dr.Ivonne Žgaljardić  razgovarali smo u njezinom Centru estetske kirurgije dr. Žgaljardić u Opatiji na Novoj cesti 46b. Ovaj put tema razgovora bila je