Gdje je Pustolov? Pred vratima? Bili smo na premijeri!!

Ili preciznije rečeno, tko je pustolov? Željeli smo saznati na premijeri predstave “ Pustolov pred vratima “ u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu. ” Tragikomedija u devet slika jedan je od najpoznatijih dramskih tekstova hrvatskoga pisca Milana Begovića. Mlada djevojka, teško bolesna, u potrazi za idealnom ljubavlju sklapa ugovor sa Smrću koja njome manipulira do samoga kraja. Izrazito modernistički, ovaj se tekst poigrava s realitetom, zbiljom, iluzijom i kazalištem u kazalištu. ” stoji u opisu drame.

Redateljica Helena Petković i sjajna glumačka postava u ulogama : Agneza: Jadranka Đokić, Agnezin muž: Silvio Vovk, Gospodin sa šarenim prslukom: Goran Grgić, Gospođa Rubricius: Ana Begić Tahiri i ostali, kroz niz radnji pokušali su pokazati koliko su fluidne granice između stvarnosti i onog što se događa u umu glavne junakinje.Minimalizam. Crno bijeli svijet.
Na pomalo apstraktni način opisuje se ljubav koristeći crvene i crne zastore, uloga života i smrti pokazuje se u početku i kroz radnju prikazom glumica u crno bijelim kostimima.
No gdje je pustolov? Svaka žena sanja o idealnoj ljubavi koja se uglavnom ne događa prema filmskom scenariju. Sjajan Goran Grgić u ulozi Gospodina sa šarenim prslukom ima zavodničke uloge i možda je baš Gospodin taj Pustolov koji hrani ženski ego, lijepim riječima i tekstom, ali na djela je zakasnio.

Zaboravio je na vrijeme reći ženi da je voli?? Fikcija ili stvarnost?

Ovo apstraktno djelo ostavlja svakoga od nas zamišljenoga nad pitanjima proživljenog života i njegove prave vrijednosti. Predstava dubokog značenja i ženama svakako za pogledati.

Povezano

blefaroplastika

Blefaroplastika

U razgovoru sa dr.Ivonne Žgaljardić  razgovarali smo u njezinom Centru estetske kirurgije dr. Žgaljardić u Opatiji na Novoj cesti 46b. Ovaj put tema razgovora bila je