2. Festival estetike Abeceda ljepote

U dva dana Festivala estetike sudjelovalo je više od 80 brendova iz Hrvatske, Slovenije, Danske, Srbije, Francuske. U subotu drugu Abecedu svečano je otvorila predsjednica Udruženja kozmetičara Republike Hrvatske gospođa Marija Šuško –Karlić, prisutne je pozdravila kratkim govorom nakon čega je zajedno s direktoricom Festivala razgledala poslovne prostore izlagača.

 Nakon svečanog otvorenja prisutni su imali prilike uživati u modnoj reviji Talijanske škole mode i dizajna Callegari zanimljivog naziva Crno na crno plus dimenzija. Odmah nakon toga slijedila je panel rasprava na temu Ljepota? što to danas uopće znači na kojoj su sudjelovali: dr. Miroslav Kinčl, dr. Matija Miletić, Ivica Zanetti, Boris Kosmač i predstavnica danske tvrtke koji su svatko sa svojeg kuta gledanja predstavili pojam ljepote. Voditelj panel rasprave i ostalog bogatog programa bio je Dražen Kocijan – Kocka.

Na Festivalu je u subotu bilo i natjecanje u izgradnji nokta Nugenesis prahom na temu Čarolija Božića u kojoj su natjecateljice pokazale zavidnu vještinu u izgradnji nokta.

U brojna događanja u subotu svakako izdvajamo i edukaciju za kozmetičare Novo doba estetske medicine u kojoj su sudjelovala poznata imena estetike; dr. Miroslav Kinčl, mag. nutr. Mirela Marić; vlasnica Nutrilife centra, glavni nutricionista showa “Život na vagi“.

Niz zanimljivih događanja uslijedilo je i u nedjelju, od natjecanja u make up-u učenica na temu Gejša, do raznih prezentacija na pozornici kojima su se predstavili sami izlagači .

U posebnom dijelu programa predstavili su se najnoviji trendovi iz MCCM grupe proizvoda.
Inspiriran znanošću i rezultatima mCRM razvija linije kozmetike, kozmetologije i medicinskih proizvoda koje će slijediti profesionalni i medicinski tretman i biti dopuna tim tretmanima te pružena ruka klijentu kojem se i nakon profesionalnog tretmana omogućava nastavak odgovarajuće njege u kućnim uvjetima s ciljem postizanja što boljih rezultata.

U frizerskom dijelu programa predstavio se Elvir Bajrić jedan od najpoznatijih frizera u regiji Look & Learn seminarom!
Kreativne, suvremene, individualne – tako bi se mogle opisati frizure Elvira Bajrića, licenciranog TIGI edukatora voditelja frizerske akademije „Radionica“ u Sarajevu i autora stručne knjige „Rječnik frizerskih tehnika i termina“. Njegov talent potvrđuju brojna priznanja i nagrade, među kojima je i titula prvaka bivše Jugoslavije koju je dobio iste godine kad je završio školu. Usavršavao se na akademijama u Italiji i Španjolskoj, a jedan od mentora mu je bio i poznati frizer Anthony Mascola.

Na nastupu su bile prisutne i brojne poznate osobe koje je Elvir uređivao za njihove koncerte i nastupe. Dodatnu dozu glamura ovom nastupu pridonijela je i točka nakon njega plesnog studija Lepeza koje su zajedno s tvrtkom Biska iz Zagreba predstavile Novex proizvode za njegu kose s Brazilskom keratinom.
Pripreme za iduću godinu već su počele! Očekujemo vas još bolji još kreativniji, s puno dodatnog programa i edukacija.