Održavajte mladenački reljef lica bez obzira na godine sa metodama kao što je gimnastika lica, upotreba kinezioloških traka i japanskom anti age masažom

Seka Zebić, mr.ph. diplomirala je na Farmaceutskom fakultetu u Zagrebu 1973, kozmetički salon otvara 1977.godine. Svoju aktivnost u kozmetici i kozmetologiji širi na proizvodnju kozmetičkih proizvoda, a osim u praktičnom radu svoje znanje koristi za edukaciju kozmetičarki. Njena djelatnost bila je usmjerena prirodi, istraživanju djelovanja prirodnih supstanci i metoda.To opisuje u svojoj knjizi ” Kako zaustaviti starenje – gimnastika lica moj prirodni lifting” . Knjiga je zbir saznanja i iskustava iz Sekine dugogodišnje prakse ali i popriličan broj malih osobnih, svakodnevnih navika. Knjiga je to i u kojoj Seka otkriva kojom gimnastikom je ona uspjela sačuvati vitalnost tijela i spriječiti bore da joj izbrazdaju lice. Sve o tome Seka Zebić prikazati će na modelu ovogodišnjeg 8. Festivala estetike Abeceda ljepote. Imajući u vidu da je Face lifting danas trend u estetici i u vaše centre donosi zadovoljne klijente i zaradu,ovo je predavanje
za koje će se zasigurno tražiti mjesto više. Na kraju Festivala estetike očekuje Vas tombola u kojoj se mogu osvojiti proizvodi i tretmani Seke Zebić!!

Kineziološke trake za razliku od drugih traka, rađene su od pamučnih vlakana, koža može disati, vodootporna je, nema alergijskog djelovanja. To je metoda koja poboljšava cirkulaciju područja na koje stavljamo trake, povećava tonus mišića, uklanja edeme, regulira stanice …
Trake se stavljaju u smjeru Langerovih linija, linija napetosti kože, koje ovise o rasporedu kolagenskih vlakana u dermi, a znamo da se kolagen vremenom smanjuje, što daje rezultat više ili manje vidljivih bora i borica.
Trake stimuliraju mehanoreceptore i to je kao da primjenjujemo neku tehniku masaže lica. One rade taj mikroprostor između epiderme i potkožnog tkiva, smanjuje se pritisak na receptore koji se nalaze između derme i epiderme.
Na taj način poboljšava se cirkulacija tjelesnih tekućina, a tu je važan i protok limfe važne za eliminaciju zaostalih tvari i toksina, kao i edema oko limfa slabije radi.
Crvena traka: stimulira i povećava tonus
Plava traka: djeluje umirujuće i smanjuje mišićni tonus
Bež traka: kod limfnog zastoja, stimulira limfu i omogućuje bolji rad.
Ta metoda omogućava neprekidnu aplikaciju traka. Može se držati preko dana nekoliko sati 2-3 puta
tjedno ili preko noći isto 2-3- puta tjedno prema starosnoj dobi osobe.
Trake se upotrebljavaju za lice, vrat i dekolte kao i za cijelo tijelo.One mogu riješiti u velikom postotku njihov izgled. Važno je pravilno stavljati trake, zatim da je na koži odgovarajući proizvod ovisno o tipu kože ili starosnoj dobi i tek onda idu nanosi traka.

Japanskom anti age masažom lica djelujemo na bolju cirkulaciju, apsorpciju proizvoda za kožu, modeliramo mišiće, djelujemo na limfu, što je prirodni detoks područja lica, vrata i dekoltea te digitopresurom djelujemo na unutarnje receptore da bi oslobodili stres i umor u području lica. To je jedna metoda s kojom odražavamo mladenački reljef lica.

Gimnastika lica, vježbama oblikujte lice! Uz malo napora većina žena mogla bi izgledati lijepo. Odraz lijepog lica u ogledalu daje osjećaj zadovoljstva, jača samopouzdanje. Lice se sastoji od mišića, ali lice je više od tijela izloženo vanjskim utjecajima, a koža je nježnije strukture u usporedbi s kožom tijela.
Vježbama lica možete uvelike popraviti svoje genetsko nasljeđe, ali i emotivne probleme. Radeći vježbe lica naučit ćete upotrebljavati mišiće svog lica, kontrolirati ih, a time kontrolirati izgled svog lica. S vježbama lica možete početi od 25 godina a vježbanje ovisio o potrebi i starosnoj dobi. No, nema uspjeha bez čvrste odlučnosti, predanosti i samopouzdanja.

Zašto je toliko važan D vitamin prisutan u proizvodima?
Bez vitamina D nema zdravlja. Ako nema sunca, nema ni vitamina D. Za kožu koja je svakodnevno narušena vanjskim i unutarnjim faktorima, a najviše od sunca i stresa, ovaj serum daje maksimalnu zaštitu te ujedno regenerira stanice.
Vitamin D potiče prirodni anti-age lifting.
Vitamin D je važan za apsorpciju kalcija i fosfora iz hrane, te održavanje koncentracije u krvi. Na taj način utječe na zdravlje kostiju.
Vitamin D djeluje na imunološki sustav koji proizvodi više T stanica koje uništavaju viruse, bakterije i druge patogene ili oštećene stanice.
Vitamin D sprječava imunološke reakcije koje uzrokuju autoimune bolesti.