Panel rasprava:
Njegovan izgled moja je obaveza prema publici

Svi mi koji gledamo javni nastup poznate osobe ne znamo koja je pozadina iza njihovog izgleda. Sve nam izgleda super, tako jednostavno se kreću, izgledaju odlično i uvijek njegovano. Koja tajna se krije iza njihovog izgleda? Kako se pripremaju, tko se brine za njihov image, kako izgleda proba nekog kostima za scenu i još mnogo toga, otkriti će nam osobe hrvatske javne scene. Zanima nas i kako njeguju svoj ten, što misle o estetskim operacijama, znaju li išta o neinvazivnim tretmanima lica? Od kuda im tjelesna kondicija koja je prijeko potrebna za scenu?
 
Jer da, njihov izgled je njihova obaveza prema publici!!
A doktorica koja radi sa puno poznatih osoba reći će od čega zvijezde strahuju i što izbjegavaju kod upotrebe estetskih tretmana.
 

nacionalni prvak Drame HNK gospodin Goran Grgić

Rođen 1965. u Osijeku. Kazališni, televizijski i filmski glumac, nacionalni prvak s više stotina odigranih uloga. Nakon diplome na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, primljen 1991. u stalni angažman u GDK Gavella. Od 2002. član je ansambla Drame HNK u Zagrebu. Jedanaest godina predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika. Osnivač i umjetnički ravnatelj kazališnog festivala Novaljski trijatar. Vanjski suradnik na  Umjetničkoj akademiji u Osijeku i Sveučilištu VERN u naslovnom zvanju izvanrednog profesora. Višekratno nagrađivan za svoj rad, dobitnik je najistaknutijih umjetničkih nagrada (Nagrada Vladimir Nazor, tri Nagrade Hrvatskoga glumišta, Nagrada Dubravko Dujšin, dvije Nagrade Mila Dimitrijević HNK, nagrada Tito Strozzi itd.), festivalskih nagrada (Nagrada Orlando DLJI, Nagrada MESS-a, Marulićevih dana, Dana satire, Festivala glumca, Histrionskog ljeta, nagrada Ivo Gregurević za doprinos hrvatskom filmu) i visokih priznanja u Republici Hrvatskoj (Danica Hrvatska s likom Marka Marulića, Plaketa grada Zagreba).

glumica Barbara Vicković

Rođena je u Zadru 16. veljače 1971. godine. Diplomirala na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1998. Članica ansambla Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu postala je 1993. godine. Talentirana glumica igrala je u mnogim televizijskim ulogama; “Kumovi” kao Anđela Akrap, “Na granici” kao Mira Masle (2018. – 2019.),”Počivali u miru” kao Katarina Stančec (2017.),”Zlatni dvori” kao Daniela (2017.),”Kud puklo da puklo” kao Ane Jelaska (2014. – 2016.). Filmskim ulogama: “Oprosti za kung fu” kao bolničarka (2004.),”Ne dao Bog većeg zla” kao profesorica (2002.), a svojim glasom sinkronizirala je crtiće. Barbara Vicković je nagradu zaslužila za dvije potpuno različite, a jednako uspješne i publici privlačne komične izvedbe u predstavama Glumačke družine Histrion. U “Gle, kako dan lijepo počinje ” kao udovica Mariola iskrenom osjećajnošću uspijeva dotaknuti srce gledatelja, a komiku postiže naglašavajući neprimjerenost tih emocija situacijama na kakve nije navikla. U “Mačku u vreći” pak uspijevala je izazvati urnebesni smijeh efektnom karikaturom licemjerne “fine dame” kojoj su erotske avanture draže od moralnih načela koja prividno zagovara. Trenutno ju gledamo u nastavku popularne serije “Kumovi “. Barbara Vicković priprema novu predstavu koju ćemo uskoro premijerno gledati u Hrvatskom narodnom kazalištu.

glumica Mirta Zečević

Rođena je u Zagrebu 25. srpnja 1969. Članica ansambla Drame Hrvatskoga narodnog kazališta postala je 1993. godine. Diplomirala je na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti 1997. godine. Glumila je u mnogim televizijskim ulogama; “Drugo ime ljubavi” kao Đurđa (2019.),”Tajne” kao Lada Franić (2013. – 2014.),”Najbolje godine” kao Saška Jaklinac (2009. – 2011.),”Odmori se, zaslužio si” kao prodavačica u knjižari (2010.),”Stipe u gostima” kao službenica (2009.),”Zakon ljubavi” kao Višnja Car (2008.), “Hitna 94” kao Alenova žena (2008.)…filmskim ulogama; “Kotlovina” kao žena u svatovima (2011.),”Nije kraj” kao žena (2008.),”Ponedjeljak” kao kćerka (2006.),”Holding” kao Tea (2001.),”Pomor tuljana” (2000.),”Promašaj” (2000.)..te je mnogim crtićima dala svoj glas. Talentirana glumica nominirana je za: Nagrada hrvatskog glumišta za najbolja umjetnička ostvarenja u drami – Glavna ženska uloga za ulogu u predstavi »Kakva majka, takva kći«. Trenutno glumica priprema nove predstave u HNK, te se uskoro očekuje premijera.

glumica Antonija Stanišić - Šperanda

Antonija Stanišić – Šperanda – biografija Antonija Stanišić Šperanda hrvatska je glumica,rođena 1976. u Požegi. Pohađala je IV. gimnaziju u Zagrebu. Diplomirala je glumu na Akademiji dramske umjetnost u Zagrebu u klasi profesorice Helene Buljan i prof. Doris Šarić-Kukuljice 2004. godine. Od treće godine Akademije profesionalno radila u svojstvu vanjskog suradnika po brojnim kazalištima od Dramskog kazališta Gavella, Gradskog kazališta Komedija, Gradskog kazališta Požega, KUFER-a do Dječjeg kazališta Dubrava, Teatra Gavran i mnogih drugih. 2004. godine dobiva status slobodnog umjetnika, a 2005. se stalno zapošljava u Gavelli. Iza nje su brojne televizijske uloge: “Kumovi” kao sutkinja (2022.), “Baza Djeda Mraza” kao Antonija (2009.), “Sve će biti dobro” kao Mariana Bebić (2009.), “Zakon ljubavi” kao Nadja (2008.),”Zauvijek susjedi” kao Izabela Bela (2007. – 2008.), Filmske uloge: “Ajde, dan… prođi…” kao konobarica (2006.),”Tu” kao Marijana (2003.) i ostale. kazališne uloge: 2007. N.V. Gogolj: “Revizor”, Dramsko kazalište Gavella, uloga: Marija Antonovna, 2007. A.S. Puškin: “Mećava”, Dramsko kazalište Gavella, uloga: Djevojka, 2008. T. Williams: “Orfej silazi”, Dramsko kazalište Gavella, uloga: Carol Cutriere, 2008. F.X. Kroetz: “Nagon”, Gradsko kazalište Požega, uloga: Hilde, 2009. P. Zelenka: “Slučajevi običnog ludila”, Dramsko kazalište Gavella, uloga: Anna, 2010. J. Heusser-Spyri: “Heidi”, Kazalište Merlin, uloga: Heidi, 2010. D. Špišić: “Alabama”, Dramsko kazalište Gavella, uloga: Marina i ostale. Sinkronizacije: “Sara i patka” kao Sara (nove epizode) (2016.),,”Zvončica i čudovište iz Nigdjezemske” kao pripovjedačica (2015.), “Pipi Duga Čarapa” kao Pipi (2006.; 2011.), “Zvončica i veličanstveno vilinsko spašavanje” kao pripovjedačica (2010.),”Zvončica i izgubljeno blago” kao pripovjedačica i Vilica (2009.) i ostale. Svojim radom ostvarila je i brojna priznanja: 2002. Nagrada hrvatskog glumišta u kategoriji najbolje glumice u dječjoj predstavi za ulogu Lisice u predstavi “Pinocchio”, Gradskog kazališta Požega, 2004. Nagrada “Ivo Fici” za najbolju mladu glumicu za ulogu Ruže u predstavi “Motel Mrak”, Gradskog kazališta Komedija na Festivalu glumca u Vinkovcima, 2004. Nagrada “Ivo Serdar” za ulogu najbolje prihvaćenu od publike, za ulogu Ruže u predstavi “Motel Mrak”, Gradskog kazališta Komedija na Danima satire Satiričkog kazališta Kerempuh, 2004. Nagrada hrvatskog glumišta u kategoriji najbolja glumica u dječjoj predstavi za uloge Boga i Vraga u predstavi “Postolar i vrag” Dječjeg kazališta Dubrava. Danas je članica Ansambla Gavella. Tijekom 2023. godine sudjeluje u žiriju za dodjelu Nagrade hrvatskog glumišta. Aktualna predstava ” Moji tužni monstrumi ” Mate Matešića u kojoj Antonija glumi Anu, dobiva brojne nominacije za Zlatni studio , uvrštena je u deset najboljih predstava u prošloj godini , na prestižnom je prvom mjestu, a film Borne Armaninia Hard Day pobijedio je na festivalu u Parizu kao najbolji kratki film.

pjevač Alen Đuras

Rođen u Virovitici 1993. godine, odrastao u Trogiru s adresom u Zagrebu. Alen Đuras se počeo baviti glazbom u srednjoj školi, kada je naučio svirati akustičnu gitaru. Početkom 2010. godine postao je član Udruge “Glazbeni talenti – Music talents” iz Splita pod vodstvom prof. Teane Kovačević. Kroz ovaj uspješni glazbeno – edukativni projekt Alen je redovito nastupao na raznim glazbenim manifestacijama izvodeći poznate svjetske hitove. Ujedno je bio član benda “Radio Who” uz pratnju Randa Stipišića i Luke Mrduljaša. Stekavši iskustvo, glazbeno obrazovanje i samopouzdanje odlučio se prijaviti u drugoj sezoni na glazbeni talent show The Voice Hrvatska 2016. Tu je polučio nacionalni uspjeh došavši sve do finala. Ubrzo su uslijedili novi glazbeni uspjesi. Nastupio je u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu obljetnice 90 godina Hrvatskog radija i 60 godina Hrvatske radiotelevizije. Gostovao je na koncertu Jacquesa Houdeka u Opatiji, na Vinkovačkim jesenima, kao predsjednik žirija na glazbenim festivalima, te je bio jedan od vokala u popularnoj emisiji Volim Hrvatsku na Hrvatskoj radioteleviziji. 2017. godini Hrvatska radiotelevizija angažira ga kao jednog od vokala u glazbenoj emisiji A strana. Kao kruna dosadašnjeg djelovanja, Alen Đuras sudjeluje kao jedan od vokala i sudionika u koreografiji predstavnika Hrvatske na Eurosongu 2017. u Kijevu – Jacquesa Houdeka. Nakon Eurosonga Alen objavljuje prvi samostalni sing pod nazivom “Dotakni mi lice”, te gostuje na raznim radio postajama i HRT emisijama „Ritam ljeta”, „Kod nas doma“ i „Dobro jutro Hrvatska“. Istovremeno, redovito nastupa u zagrebačkim klubovima, te na raznim eventima za renomirane tvrtke i brendove, te na vjenčanjima diljem Hrvatske uz poznate glazbenike, ali i neke od najpoznatijih vokala na hrvatskoj sceni kao što su Nina Badrić i Petar Grašo. Iste godine Alen je angažiran kao vokal za pjesme u Disney animiranom filmu “Vaiana”. U 2018. godini Alen je treću sezonu za redom angažiran za HRT u emisiji “Volim Hrvatsku” kao jedan od vokala, a također je angažiran i treću sezonu za redom kao jedan od vokala u popularnoj emisiji “A strana” na HRT-u. Osim brojnih gostovanja na eventima i vjenčanjima, ističe se nastup na utrci “Snježna kraljica”, ljetnom festivalu “Kula Kula”, u poznatim klubovima poput Johann Francka, koncert posvećen Oliveru Dragojeviću i HNK. 2018. godine Alen je dobio jednu od glavnih uloga u mjuziklu “Les miserables” pod palicom američkog redatelja, te je nastupao u koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”. Uz to je imao angažman kao vokal na još jednom Disney animiranom filmu “The Lion Guard”. Iste godine Alen je izbacio svoj drugi singl “Ne mogu se miriti” pod diskografskom kućom Universal Music Hrvatska. Singl je premijerno izveden u eteru Narodnog radija, dok je video premijera predstavljena u Večernjem listu. Alen je još gostovao u emisiji Dobro jutro Hrvatska na HRT-u, emisiji Pop Rock na HRT-u, radio postaji Enter Zagreb, emisiji Music Pub Zlatka Turkalja na HR2, te na ostalim postajama. 2020. Godine Alen je izbacio svoj prvi duet „Da ti usne slijedim“ s Antoniom Dorom Pleško koja je osvojila nagradu od narodnog radija za top 10 pjesama u Hrvatskoj. Nakon toga je izdao još nekoliko singlova kao što su „Poslije tebe“ i „Na isto mi dođe“ koju je publika itekako prepoznala. 2022. godine Alen je po prvi puta postao mentor na glazbenom zabavnom showu “Zvijezde Pjevaju”. 2023. godine Alen je postao dobitnik najprestižnije glazbene nagrade “Zlatni Studio” i dobitnik emisije „Zvijezde Pjevaju Special“ gdje je dijelio pozornicu s talentiranim glumcem Domagojem Jankovićem.

doktorica Vivian Jurković Klinika Dentalsan Matulji

Dr. Vivian Jurković doktorica je dentalne medicine koja je svoju karijeru usmjerila prema neinvazivnoj estetskoj medicini koju prakticira već 15 godina. Kroz visoku i prestižnu edukaciju njezino znanje velikim se dijelom bazira na brojnim edukacijama kod dr. Bob Khanna Training Institute-u u Londonu, gdje je izgradila temelje za njezin izuzetan rad na području neinvazivne estetske medicine lica. Osim educiranja u Engleskoj doktorica se je usavršavala na različitim prestižnim svjetskim institutima kao npr. Institut of face and neck universitet de Nice , Visage Euromedicom, AMWC Euromedicom, AMWC North America, IMCAS Paris . Doktorica Jurković je i nacionalni edukator za primjenu hijaluronskih filera i neinvazivnog face liftinga. Dr. Jurković je članica HDEM-a – Hrvatskog društva za estetsku medicinu , HZL-a – Hrvatskog lječničkog zbora te AMS – Aesthetic Multispecialty Society. Princip rada dr. Vivian Jurković je vrlo individualan kod svakog pacijenta. Pri rješavanju problematike s kojom pacijent pristupa, doktorica vodi računa o željama i potrebama pacijenta, ali i o vlastitom iskustvu koje je stekla dugogodišnjim radom. Vrlo je važno pružiti kvalitetnu uslugu korištenjem najsuvremenije opreme i materijala, uskladiti ih s potrebama pacijenta te pritom poštivati sva medicinska načela. Dr. Vivian Jurković je, uz DentalSan i Dr.Vivian Estetic Medicine, vlasnica i estetsko – medicinskog centra Eternity koji pruža kompletnu obradu na području estetike lica i tijela. Zbog dugogodišnjeg rada s pacijenticama na problematici kože lica, doktorica Jurković je razvila svoju liniju dermokozmetike Dr. Vivian Estetics koja u svojoj ponudi momentalno nudi visokohidratizirajući hijaluronski serum, multivitaminsku kremu za lice, pjenu za čišćenje lica sa oligoelementima te kremu za tijelo koja djeluje na zatezanje kože, smanjenje celulita i masnih naslaga. Proizvodi dr. Vivians estetics svake su godine nominirani u prestižnom natjecanju Estetica premium product rewards – Estetice hr. .

Panel moderira Anja Alavanja Viljevac

Rođena je 1982. godine. Anja Alavanja Viljevac je hrvatska televizijska voditeljica. Anja je diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Svoje sudjelovanje u showu u kojemu su se tražili voditelji, iskoristila je za angažmane na nekim od najvećih i najgledanijih televizija u Hrvatskoj. Za posao na televiziji kaže da zna biti stresan i kaotičan pa je tijekom godina razvila rituale koji je opuštaju od stresa, a to su pilates, odlazak kod frizera i povremeni izlasci.