Master class by tomislav vrbanec

12 / 09 / 21

1.750,00 KN

ZAVRŠEN

MASTER CLASS

PARFUMERISTIKA

Ukoliko ste se uvijek pitali kako nastaju parfemi ovaj MasterClass pravi je odabir za Vas. Ne samo da ćete imati prilike saznati neke od tajni parfemske industrije, već ćete i sami imati prilike kreirati svoje vlastite mirisne recepture pod mentorstvom glavnog parfumera Hrvatske Parfemske Kuće, g. Vrbanec Tomislava.

Očekujte vrlo ugodnu i opuštenu atmosferu u prekrasnom interijeru prostorija Kraša u Zagrebu gdje ćete se imati prilike upoznati sa 
profesionalnim parfemskim esencijama. Naravno svaki polaznik sve svoje kreacije nosi sa sobom kući.

MasterClass se sastoi od nekoliko dijelova (teoretski i praktični), a kroz svaki od njih voditi će Vas profesionalci koji su već godinama 
aktivno u industriji. Polaznici će naučiti osnove parfumeristike i dobiti širu sliku o parfemskoj industriji i industriji mirisa općenito.

Možda najzanimljiviji dio samog MasterClass-a biti će dio u kojem ćemo govoriti o tome kako pokrenuti vlastiti brend, te ga uspješno plasirati na tržište. Svaki polaznik imati će prilike kreirati nekoliko vlastitih receptura koje će ponijeti sa sobom.

MASTER CLASS UKLJUČUJE:

– Sudjelovanje na Master Class-u
– Parfem kojeg polaznik sam izradi
– Miris za rpostor kojeg polaznik sam izradi
– Miris za automobil kojeg polaznik sam izradi
– Kompletan repromaterijal koji se koristi na Master Class-u
– Pauze za kavu
– Certifikat o završenomMaster Class-u

 

BROJ POLAZNIKA JE OGRANIČEN NA 15.

PROIZVODI KOJE ĆE POLAZNICI SAMI KREIRATI SU:

Proizvodi koje će polaznici sami kreirati su:
– PARFEM (Eau de Perfume)
– HOME FRAGRANCE (Miris za dom)
– CAR FRAGRANCE (Miris za automobil)
*Sve sirovine koje ćemo koristiti na MasterClass-u su profesionalne esencije te posjeduju svu pripadajući dokumentaciju sukladno EU Regulativi.

Osim teoretskog i praktičnog dijela izrade navedenih proizvoda, polaznici će se upoznati sa Regulativom koju nalaže Europska Unija; proširiti znanje o prirodnim sirovinama koje se upotrebljavaju u parfemskoj industriji, te koje se sve Norme moraju poštivati kako bismo proizvod stavili na tržište.

parfem tomislav vrbanec master class

 

Za koga je namijenjen MasterClass

Ovaj MasterClass iz osnova parfumeristike namijenjen je svima. Nije potrebno imati predznanje iz područja kemije, već je cijeli koncept osmišljen na vrlo razumljiv način, te je kao takav namijenjen svakome tko želi proširiti svoje trenutno znanje ili steći znanje iz osnova parfumeristike. MasterClass je podijeljen u 3 dijela:

1 DIO. – UVOD U PARFEMSKU INDUSTRIJU
Trajanje: 10,30 – 11,30 sati

Na vrlo inovativan način upoznati ćemo Vas s najnovijim trendovima u parfemskoj industriji. Fokus će biti tržište Europske Unije, ali dotaknuti ćemo se i globalnog tržišta.

KOLIKO SU MIRISI VAŽNI U NAŠEM SVAKODVENOM ŽIVOTU
Koliko god mi bili svjesni toga, mirisi su dio naše svakodvenice i neprestano smo okruženi njima. U ovom dijelu saznati ćemo kako oni  indirektno utjeću na naše živote.

ŠTO JE ZAPRAVO PARFEM
Sigurno ste se zapitali kako nastaju parfemi odnosno kako izgleda proces proizvodnje od početka pa sve do gotovog proizvoda.
U ovom najopširnijem teoretskom dijelu saznati ćete tajne parfemske industrije koje vrlo vjerovatno do sada niste imali prilike čuti. Obraditi ćemo niz tema poput:

–  Kako razlikovati parfem od toaletne vode
–  Kako bi trebala izgledati kupovina parfema
–  Postojanost mirisa na koži
–  Razlika između mirisa proizvedenih iz sintetskih i prirodnih sirovina
–  Kako i gdje nanijeti parfem
–  Razlika između muških, ženskih i unisex mirisa
–  Rokovi trajanja parfema
–  Traju li testeri u parfumerijama dulje

COFFEE BREAK 15 MINUTA

2. DIO – PRAKTIČNI RAD
Trajanje: 11,45 – 12,45 sati

UPOZNAVANJE SA SIROVINAMA
Upoznati ćemo se sa sirovinama koje ćemo koristiti, te ćemo objasniti na koji način ćemo koje od sirovina koristiti za pojedine proizvode.

IZRADA VLASTITOG PARFEMA
Svi polaznici imati će prilike kreirati svoj vlastiti parfem (eau de perfume) kojeg će ponijeti sa sobom. Prilikom kreiranja parfemske recepture polaznicima će biti na raposlaganju profesionalne parfemske esencije od kojih se proizvode parfemi koje danas možemo pronaći na tržištu.

IZRADA MIRISA ZA PROSTOR
U ovom dijelu polaznici će imati prilike kreirati vlastiti miris za prostor kojeg će ponijeti sa sobom.

IZRADA MIRISA ZA AUTO
Mnogi od nas dosta vremena provode upravo u automobilima. Zašto onda ne bi mirisali upravo onako kako mi to želimo. Također miris kojeg će kreirati polaznici, svaki polaznik nosi sa sobom.

COFFEE BREAK 15 MINUTA

3. DIO – POKRETANJE VLASTITOG BRENDA

Trajanje: 13,00 – 14,00 sati
Kako se kreiraju vlastiti brendovi, odakle krenuti, koja su potrebna ulaganja polaznici će imati prilike saznati u ovom dijelu MasterClass-a. Zašto hobi ili ideju ne pretvoriti u dobar business?

Sve što morate znati o pokretanju vlastitog brenda možete saznati u temama koje ćemo obraditi:

–  Odakle krenuti ?
–  Koje su minimalne količine ?
–  Kako odabrati tržište ?
–  Koliko traje sami proces ?
–  Koliko sve to košta ?
 –  Poštivanje EU Regulative i Zakonskih propisa

tomislav vrbanec

EDUKATOR

Tomislav Vrbanec
- Croatian Parfume House

Tomislav Vrbanec poznati je hrvatski parfumer koji svojim mirisnim kreacijama pomiče granice u parfemskoj industriji.

Do sada je surađivao sa brojnim poznatim javnim ličnostima sa područja regije, ali i Europe.

Njegove parfemske recepture mogu se osim u parfemima pronaći i u svim vrstama toaletno-kozmetičkih proizvoda diljem svijeta.

Vrhunske vještine, talente i kreativnost koje posjeduje kao parfumer pokazuje i izvan parfemske industrije. Ne boji se eksperimentiranja zbog čega njegove parfemske kreacije predstavljaju nužno osvježenje.