Bernarda Cecelja Biografija

Poduzetništvo gospođe Cecelje seže iz Švicarske gdje je radila intenzivno u turističkoj branši, a u Hrvatskoj je poduzetnica od 1998. godine.  U Pušćinama je proizvodnju madraca, kreveta i opreme Bernarda pokrenula prije 24 godine s 13 zaposlenih, a nakon toga i tvrtku Bernarda Nova u Nedeljancu za konfekciju spužve potrebne za proizvodnju kreveta. No proizvodnja madraca nije bila slučajnost, pošto je taj „zanat“ izučila od 1990. do 1998. radeći kao predstavnica njemačke tvrtke Burhenne AG i švicarske firme Spintex AG u Hrvatskoj.

I sada nakon 24 godine proizvodnje gospođa Bernarda je ušla u novi ciklus ulaganja i svojevrsnog startupa, gdje svoje švicarsko iskustvo rada u turizmu želi oplemeniti u rodnim Varaždinskim Toplicama, investirajući u Hotel Bernarda s četiri zvjezdice koji svoju ponudu bazira na termalnoj vodi koja izvire kod nas u Toplicama na 1800 metara dubine i 58 Celzijevih stupnjeva.

Investicija je to od 50 milijuna kuna, te je to trenutno najveća privatna investicija u Varaždinskoj županiji. Kako se V. Toplice nalaze  na mjestu nekadašnjeg rimskog naselja rimskog kupališta Aquae Iasae, ujedno i izvora termalne vode, tako je i Hotel Bernarda zdravstveno-kupališni projekt stilski temeljen na priči rimskih kupelji, a toplovod od termalnog vrela vodi do lokacije hotela. Uz hotelsku ponudu SPA centra, gostima će osigurati vrhunsku kulinariku baziranu na svježim namirnicama iz vlastite biodinamičke proizvodnje prema nauku Rudolfa Steinera, slatkovodnu ribu iz našeg ribnjaka, kao i mangulice koje uzgajamo.

Bernarda Cecelja, 17. siječnja 2023., Varaždinske Toplice